17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu makalemizde profesyonel web yazılım hizmeti almak isteyen kuruluş veya şahıslar için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer yazılım aşamasında geleceğe dönük kodlama yapılmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tip kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez veya uğraşmak istemez veya daha kötüsü geliştirmek için fahiş fiyatlar ister.
  • Geliştirilemez yazılım veya geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların uygulandığı, ekip çalışması esnasında yada başka yazılımcıların programı ele aldığı vakit sorun yaşamadan çalışabileceği yazılımlardır. Siz yazılımı yapan kişiyle ilişiğinizi kesseniz bile başka uzman web programcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok fazladır. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızlandırma düzeltmeleri vb. yenilikler çıkmaktadır. Geliştirilmez bir web yazılım sadece üreticisinin düzenleyebildiği, başka web yazılımcının düzenlemek istediği zaman sorunlar yaşayacağı web programlama tipleridir.
  • Web program maliyeti yüksek bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne fahiş fiyatlara nede çok düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek verirsek üç şirketten teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif sundu, birisi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl dedi buradan anlaşılırki bu yazılımın fiyatı ortalama 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan fazla veya aşağı fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha düşük yada fazla ücretlere kapılmayın.
  • İsteklerinizi detaylı bir biçimde aktarın. Web programı yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz gerekmektedir. İsteklerinizi mükemmel bir şekilde aktardıktan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin değersiz bulduğunuz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme izalandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır veya yapılmadan proje bitirilir. Örneğin başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web program için anlaşma yaptık. İstenen bir veri kayıt yazılımıydı, istenildiği gibi projeye başlandı %80'lik kısmını tamamladım. Test için firmalarına gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu tür bir durumda kaporanızı kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. Kurumsal dünyada şahıslar yada firmalar sözleşmesiz adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak işleri, varsa örnek web siteleri içine alan kapsamlı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti almak isteyenlerin yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği binlerce kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Ücretlerine aldanma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir kafa yoralım ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web programı sizi ne kadar ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder