13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sitesi tasarimi

Kaliteli web sitesi tasarimi nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen kişi yada firmalar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kaliteli web sitesi tasarimi yaptırırken hangi konulara dikkat edilmelidir?

Profesyonel bir web dizayn hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kaliteli web sitesi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi açık bir şekilde anlatan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi oluşturacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, demo çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, anlaşmayı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genelde web tasarım bittikten sonra web yazılımına giydirme yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için sözleşme yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir internet sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmetleri ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sitesi tasarimi seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) kompres edilerek ve görseller optimize edilerek yapılmaktadır.
  • Kaliteli web sitesi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sitesi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Kaliteli web sitesi tasarimi için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada hemen hemen aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web tasarım firmaları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan ajanslar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki freelance web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Bağımsız hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %30 - %50 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder